Beste theorieboeken van Nederland
Officieel verkozen door het Nationaal Theoriecentrum.
Snelste levering
Voor 23:59 besteld = morgen in huis*

5 TIPS OM JE SNEL VOOR TE BEREIDEN OP HET THEORIE-EXAMEN

Gisteren publiceerde we het artikel ‘Help! Hoe bereid ik mij binnen 2 weken voor op het theorie-examen‘. Hier kregen we per WhatsApp leuke reacties op. Daarom vandaag een vervolg. 5 Tips om je snel voor te bereiden op het theorie-examen.

1. Maak tijd

Uiteraard staat dit haaks op de titel. Je hebt weinig tijd want ineens is je examen toch binnen 2 weken? Toch raden we je aan er alles aan te doen tijd te vinden. Houd in je achterhoofd dat als je zak het nog meer tijd kost!

2. Gebruik de tijd in het verkeer

De tijd die je reist, of dit nu in het openbaar vervoer is, op de fiets of naast iemand in de auto, is tijd die je kunt besteden aan het herhalen van stof. Kijk naar je omgeving; Welke borden zie je? Welke regels gelden er? Mag je langs de weg parkeren? Test jezelf onderweg en zoek op wat je niet weet.

2. Maak oefenexamens

Oefenexamens geven je uitstekende informatie over wat weet en waar je nog op moet oefenen. Daarnaast ervaar je hoe het is een theorie-examen te maken. Je leert omgaan met de tijdsdruk en krijgt een indruk van het soort vragen wat je kunt verwachten.

3. Samenvatten

Maak jij steeds op hetzelfde onderdeel fouten? Schrijf dan van dit onderdeel eens een samenvatting. Op deze manier ben je op een andere manier bezig met de stof en heb je meer kans dat het beklijft.

4. Eén ding tegelijk

Zorg dat je tijdens het leren geen afleiding hebt. Leg je telefoon of andere afleiding aan de kant. Het is bewezen dat je veel beter leert als je je volledige aandacht bij het leren houdt. Heb je moeite met je lang op één ding concentreren? Zet een timer op 20 minuten. Sta na die 20 minuten even op om wat drinken te pakken of doe een paar jumping jacks, alvorens je weer verder gaat.

De waardering van www.theorieboek2021.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 1376 reviews.